تهویه فروشگاه ها/سالن های اجتماعات/مساجد/هتل ها و سایر

سالن های اجتماعات مکان هایی هستند که به طورکلی پارتیشین بندی خاصی را برای آن درنظر نمی گیرند بنابراین به صورت یک فضای بزرگ که معمولا به سقف بلند منتهی می شود طراحی و ساخته می شوند.کنترل هوای ورودی به سالن ها و حفظ دمای مناسب برای برگزارکنندگان همایش ها و بازدیدکنندگان اهمیت بالایی دارد که رعایت استانداردها و ایجاد هوای مطبوع می تواند رضایتمندی برگزارکنندگان همایش ها را به دنبال داشته باشد.
برای تعیین میزان سرمایش یا گرمایش چنین سالن هایی از تخمین تعداد افراد در متر مربع استفاده می کنند به طور مثال ممکن است در هر یک متر مربع تعداد دو نفر درنظر گرفته شود و با توجه به متراژ کل سیستم تهویه مطبوع سالن های اجتماعات انتخاب شده و بازه ی دمایی آن تعیین می شود. اما به طورکلی دمای مطلوب طبق استانداردها بین 21تا 24درجه سانتی گراداست ورطوبت نیز نباید بالا باشد ومعمولا از 65 درصد تجاوز نمی کند.

عواملی موثر در انتخاب تهویه مطبوع سالن های اجتماعات:

میزان آلودگی صدا :
درسالن های اجتماعات معمولا اتفاقات مهمی درحال بررسی و عنوان است بنابراین تمامی تمرکز و حواس یک سخنران باید جمع متن سخنرانی و حاضرین درسالن باشد ؛ همانگونه که یک اختلال کوچک در سیستم صدا می تواند یک همایش را با مشکل رو به رو کند ایجاد سر و صدای اضافی در سالن نیزکیفیت همایش را پایین می آورد. در این رابطه باید سیستم تهویه مطبوع سالن های اجتماعات دارای کمترین آلودگی صوتی باشد و همچنین با قرار دادن آن در بهترین مکان ، ارتعاشات و نویزهای سالن را به حداقل رسانید.

کاهش مصرف انرژی:
یکی دیگر از عوامل انتخاب تهویه مطبوع سالن های اجتماعات میزان مصرف انرژی است. باتوجه به اینکه سالن های اجتماعات به طور پیوسته در ارتباط با محیط بیرون قرار می گیرد و رد و بدل هوا انجام می گیرد باید سیستم به جبران دمای از دست رفته ، بیشتر کارکند. ازطرف دیگر سالن های اجتماعات مکان هایی هستند که به طور روزانه بین 8 تا 12 ساعت دارای فعالیت هستند بنابراین مصرف انرژی دستگاه ها باید دارای کمترین میزان باشد تا بتوان از پس هزینه های آن برآمد. هر سیستم تهویه مطبوع میزان مصرف انرژی مخصوص به خود را دارد البته نباید به دلیل کاهش مصرف انرژی از آپشن های مورد نیاز سالن ها چشم پوشی کرد.

داشتن سیستم خودکار :
از ویژگی های دیگر سالن های همایش این است که تعداد افراد حاضر متغیر است ورود و خروج در این مکان ها زیاد است. با تغییرتعداد نفرات حاضر در سالن ها ، نیاز های گرمایشی و سرمایشی نیز تغییر می کند ؛ با درنظر گرفتن این موضوع نمی توان سیستم های تهویه مطبوع سالن های همایش را مدام به صورت دستی کنترل کرد . استفاده از فن های چند سرعته و یا سیستم حجم متغیر که بتواند بطور اتوماتیک دما و رطوبت سیستم تهویه مطبوع سالن را کنترل نماید یکی از موئلفه هایی است که در انتخاب آن باید مورد توجه قرار بگیرد.

بهترین سیستم تهویه مطبوع سالن های اجتماعات:

1-سیستم تهویه مطبوع چیلر و هواساز و بویلر:
دراین سیستم که به صورت مجموعه ی سیستم تهویه مطبوع کار می کند چیلرها وظیفه ی تولید آب سرد وبویلر ها آب گرم راتولید می کنند بخش های دیگر این سیستم هواسازها یا فن کویل هاهستند که می توانند هوای ورودی را فیلتر کنند و میزان رطوبت و دمای ورودی را تنظیم کنند.

2-سیستم پکیج یونیت و بویلر:
یکی دیگر از سیستم های پرکاربرد پکیج یونیت است که ترکیبی از چیلر و هواساز دریک دستگاه است و اصول و روال کار مشابه آیتم 1 است . مزیت این سیستم دقیقا یکپارچه بودن آن می باشد و نیاز به اجرا و اتصال دو دستگاه چیلر و هواساز نیست .

3- سیستم ایرواشر (سرمایش تبخیری) :
این دستگاه ها همانند کولر های آبی عمل می کنند و می توانند سرمایش وگرمایش سالن ها را تامین کنند. برای تامین سیستم گرمایشی نیاز است که دستگاه به پکیج یا بویلر متصل شود. از مزایای این دستگاه ها عدم نیاز به هواساز و هزینه ی متناسب است و از معایب آن این است که نمی توان رطوبت آن را دقیق کنترل نمود.

Write a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *